Adıyaman Su Arıtma Evsel ve Endüstriyel Sistemler

Böbrek Hastaları Arıtılmış Su İçmeli

19 Haziran 2023      619 Okuma

Böbreklerimizin Sağlığını Korumak İçin ne yapmalıyız? Bu Makalemizi siz değerli okurlarımız için özel derledik.

Böbrekleriniz, hücrelerin ürettiği atıkları kan dolaşımı sayesin de atarlar. Bu atıkları süzmek için bütün gün çalışan organlarınızdır.

Böbrek, vücuttaki zehirli maddeleri temizleyen, kemiklerin oluşumunda önemli rol oynayan, D vitamini aktivasyonunu sağlayan ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini sağlayan eritropoetin hormonunu üreten önemli bir organdır. Böbrek fonksiyonlarının belirli bir limitin altına inmesi, kronik böbrek yetmezliğini işaret etmektedir. Böbrek yetmezliği süzme değerinin 60 ml/dk altına inmesi demektir. Eğer süzme değeri 20’nin altına inerse son dönem böbrek yetmezliği gelişir. Önemli olan böbrek yetmezliği gelişmeden müdahale etmektir. Böbreklerde kalan hücreler kendilerini yenilemez tam tersi ilerler ve daha kötüye gider. Eğer 3 ayı aşan bir böbrek yetmezliği süreci varsa bu kronik böbrek yetmezliği anlamına gelmektedir. Kronik böbrek yetmezliği; kansızlık, kemik erimesi ve kalp hastalıklarına yol açtığından tedavi edilmediği takdirde hayati riske yol açmaktadır. Böbrek yetmezliği, her yaşta ve cinsiyette oluşabildiği bilinse de, özellikle ileri yaşlarda ve kadınlarda daha sık görülmektedir. Araştırmalar 40’lı yaşlar sonrası daha çok ortaya çıktığını göstermektedir.

Bu nedenlerden dolayı böbrek sağlığımıza dikkat etmemiz gerekir.  Peki, gün içerisinde farkında olmadan yapmış olduğumuz bir takım davranışların böbrek sağlığımızı bitirdiğini biliyor muydunuz?

Vücudumuzun %70 i Sudan oluşmaktadır.

Günde ne kadar Su içmeli ?

Su böbreğimizin olmazsa olmazıdır. İçtiğimiz suyun kalitesi de Ph ve mineral değerleri de çok önemlidir. Çeşmeden akan kirli ve kireçli sular böbreklerimizi yorar, aşırı zarar verir. Özellikle Su da bulunan klor böbreğimizin düşmanıdır. Günde mutlaka 8 bardak su için, bir yetişkinin günde 8 bardak su içmesi gerekir. Su vücudun detoksu açısından oldukça önemlidir. Su böbreklerinizle bir araya geldiğinde kanınızdaki toksinleri atar. Unutmayın ki böbreğimizin %83’ü sudan oluşmaktadır.

Böbrek yetmezliği nedeni nedir?

Günde yarım yemek kaşığından fazla tuz tüketmeyin Günde yarım yemek kaşığından fazla tuz tüketmemeye özen gösterin. yarım yemek kaşığından fazla tuz tüketmek böbreklerinizde ve kalp sağlığınızda oluşabilecek hastalıkları tetikler. Aynı zamanda kireçli sular böbrekte taş oluşumuna sebebiyet vererek böbreğin ömrünü kısaltır.

Yapılan yanlışlar neler ?

İdrar tutmak İdrarınızı tutmamaya özen gösterin. İdrar tutmayı alışkanlık haline getirmek, idrar yollarınıza zarar verir ve böbreklerinizi olumsuz etkiler. Kullandığımız ilaçlar ,Ağrı kesici ilaçlar Ağrı kesicilerin içerdiği kimyasal maddeler o an sıkıntınızı azaltsa da ilerleyen zamanlarda, böbrek ve karaciğer problemlerine neden olabiliyor. Bu yüzden ilaçlarımızı içtikten sonra fazladan 1 barda daha su içmek böbreklerin ilacın vereceği hasara karşı korur

Kırmızı Et tüketmek faydalımı?

Kırmızı et tüketmek haftada en fazla 2 porsiyon et tüketin. Kırmızı ette PURIN miktarı fazladır bu da vücudunuzda ürik aside dönüşür. Bu madde dokularınızda zamanla birikerek, böbrek taşı ve gut gibi hastalıkları tetikler.

Makale Yazarı – Adıyaman Su Arıtma

© 2024 Adıyaman Su Arıtma Evsel & Endüstriyel Sistemler | Tüm hakkı saklıdır.

Hemen Ara