Adıyaman Su Arıtma Evsel ve Endüstriyel Sistemler

Adıyaman Belediyesinden Su Kesintisi Uyarısı

18 Eylül 2019      634 Okuma

Adıyaman Belediye Başkanlığı tarafından alt yapı çalışmaları kapsamında su kesintisinin yaşanılacağı belirtildi.

Adıyaman Belediyesi tarafından şehir merkezine gelen su kaynaklarında yaşanan azalmalardan dolayı içme suyu hattında dönüşümlü kesinti yapılacağı duyuruldu.

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden (ASKİM) yapılan yazılı açıklamada, şehir içme suyu kaynaklarında mevsimsel kuraklıktan dolayı azalma meydana geldiği bildirildi. Azalmadan dolayı mahallelere dönüşümlü olarak su verileceğini belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Şehir içme suyu kaynaklarında mevsimsel kuraklıktan dolayı meydana gelen azalma sebebiyle şehir içme suyumuz ihtiyaçları tam olarak karşılayamaz seviyelere ulaşmıştır.

Vatandaşlarımızın bu olumsuz durumdan en az şekilde etkilenmesi için mahallelerimize dönüşümlü su vermek zorunda kaldık. Buna göre 19 Temmuz Salı gününden itibaren gece 00.00 ila öğlen 12.00 arasında; Karapınar, Cumhuriyet, Yeni Mahalle, Kayalık, Malazgirt, Fatih, Yeşilyurt, Siteler, Mehmet Akif, Turgut Reis, Yavuz Selim, Mimar Sinan, Barbaros Hayrettin, Yeni Sanayi, Örenli ve Altınşehir Mahallerine su verilirken, saat 12.00 ila gece 00.00 arasında ise Sümerevler, Alitaşı, Eskisaray, Hocaömer, Mara, Musalla, Varlık, Kap Cami, Ulucami, Yenipınar, Sıratut, Bahçelievler, İmamağa, Bahçecik ve Yunus Emre Mahallelerine su verilecek. İnşallah mevsimsel sorun kısa süre içerisinde sona erer ve halkımızın ihtiyaçlarına daha iyi cevap veririz. Tüm halkımızdan, elimizde olmayan nedenlerden dolayı verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Adıyaman Belediye Başkanlığı tarafından alt yapı çalışmaları kapsamında Altınşehir Mahallesinde su kesintisinin yaşanılacağı belirtildi.

Altınşehir Mahallesinde yaşanan su sorununu ortadan kaldırmak için Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

Altınşehir Mahallesinde basınç yetersizliğinden dolayı yüksek katlara çıkmayan sudan şikayetçi olan mahalle sakinlerinin sorununa el atan Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekipleri, Altınşehir’e su taşıyan 1. Çevreyolu ile Yeni Sanayi Mahallesi arasındaki hatlarda sürdürdükleri çalışmaları tamamladı.

2016 yatırım yılı programı çerçevesinde sürdürülen çalışmaların tamamlanmasıyla eski hattın iptal edilip, yeni hattın devreye sokulması için mahallede su kesintisi yapılacağını söyleyen yetkililer, “Altınşehir Mahallesindeki basınç yetersizliğinden dolayı yüksek katlara çıkmayan su nedeniyle yaşanan sorunu çözmek için çalışmalarımız devam ediyor. 1. Çevreyolu ile Abdulmusa Caddesinin kesiştiği noktadan başlayıp, 1. Çevreyolundan Yeni Sanayi Mahallesi’ne kadar devam eden Altınşehir içme suyu isale hattı çalışması ile 2 bin 600 metre uzunluğunda boru döşeme çalışması yaptık. Bu çalışmalarla 250 milimetre asbest boruların yerine daha sağlıklı olan 500 milimetre HDPE boruların kullanıldı.

Yeni hatların devreye girmesi için Salı günü gece 00.00’dan itibaren başlayacak olan ve Çarşamba günü tüm gün, hatta olası bir aksilik durumunda Perşembe gününü de kapsayacak bir şekilde Altınşehir Mahallesinde su kesintisi yaşanacak. Bunun için halkımızdan şimdiden özür dileriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TimeTurk

© 2024 Adıyaman Su Arıtma Evsel & Endüstriyel Sistemler | Tüm hakkı saklıdır.

Hemen Ara