Adıyaman Su Arıtma Evsel ve Endüstriyel Sistemler

Neden Su Arıtma Cihazı kullanmalıyız ?

22 Kasım 2019      758 Okuma

temiz su

Su arıtma cihazı kullanmak için en büyük sebep sağlığımızdır!!

Su hayattır, hayatımızı devam ettirmek için olmazsa olmazımızdır. Bedenimizin yaklaşık % 70’i sudan oluşur. insan haftalarca aç kalabilir. Ancak, 2 – 2.5 günden fazla susuz kalamaz.

Yani su, gıdalardan da önce gelmektedir. Su az tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarılmış olur.
Hiç birimiz hasta olmak istemeyiz. Uzmanlar 4 önemli şeye dikkat etmemizi öneriyor;

1- Yaşadığımız çevre
2- Soluduğumuz hava
3- İçtiğimiz su
4- Yediğimiz besinler

Bu 4 önemli unsur temiz ve güvenli olmalıdır. Vücudumuzu ve savunma sistemimizi bir bardağa benzetirsek, içine 3 unsur giriyor. Hava, Gıda ve Su.

Biz havayı niçin soluyoruz? Tabi ki oksijen için. Oysa bu havayla vücudumuza istemediğimiz halde kimyasallar, tozlar, polenler, maytlar, boyalar, hayvan atıkları, mikrop ve virüsler giriyor.

Ayrıca gıda alıyoruz. Niçin? Protein, karbonhidrat, vitamin ve mineraller için. Sadece onlar girse iyi. Ancak gıdalarla birlikte hormonlar, katkı maddeleri, boyalar, muhtelif kanserojenler, ilaç kalıntıları, bakterilerde giriyor. Peki vücudumuza giren 3. unsur neydi? Tabi ki su..

Suyu niçin içiyoruz? Çünkü su hayattır. Hayatımızı devam ettirmek için olmazsa olmazımızdır. Oysa suyla birlikte bakın neler girebiliyor vücudumuza; Organik kimyasallar, ağır metaller, radyoaktif mineraller, sertlik yapıcı mineraller, toksinler, oksitler, bakteriler.. Vücudumuz elbette savunmasız değil. Gıda ve su ile birlikte gelecek tehlikelere donanımlı. Akyuvarlar ve lenfositler bu konuda hazırlıklı. Ancak onlarında belirli bir gücü var. Eğer güçleri yetecek bir tehlike söz konusuysa, savaşıyor ve tehlikeyi bertaraf ediyorlar. Ancak, denge bozulursa maalesef vücudun savunma sistemi çöküyor veya hastalık başlıyor yada ani ölüm meydana geliyor.

Su; Yani yaşamı sürdürebilmemiz için en temel ihtiyaç. Sizin de bildiğiniz gibi yaşam, anne karnında suda başlar, suyla devam eder. Suyun olduğu yerde hayat vardır. Bedenimizin yaklaşık % 70’i sudan oluşur, İnsan haftalarca aç kalabilir. Ancak, 2 – 2.5 günden fazla susuz kalamaz. Yani su, gıdalardan da önce gelmektedir. Su az tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarılmış olur. Tüm sıvılar içerisinde en eritken olan madde sudur. Canlılar hayatlarını devam ettirebilmek için gıdaya ihtiyaç duyarlar. Ancak gıdalar tabi halleriyle pek bir işe yaramazlar. Bunların organizma tarafından kullanılabilmeleri için önce ağızda, sonra midede en son bağırsaklarda pek çok operasyonlardan geçmesi gerekir. Bu işlerde de suyun çözme kabiliyeti ve eritkenliği en önemli rolü oynar. insan vücudunda hem birbiriyle entegre, hem de birbirinden bağımsız olarak çalışan 100 trilyon civarında hücre olduğunu ve bu hücrelerin yapısındaki protoplazmanın %90’ının su olduğunu düşünürsek tüm bu hücrelere yakılmak için gıda gitmesi gerekmektedir. Gıdalar vücudumuzda fabrika gibi çalışan hücrelere damarlar yoluyla gider. Bu damarların içi kan ile doludur. Kanın %82’si sudan oluşur.
Kısacası suyun önemi ve hayatımızdaki yeri kesinlikle tartışılamaz. İçtiğiniz su temiz ise sağlıklı bir şekilde hayatımızı sürdürmemiz mümkün. Fakat ya kirli ise?
Adıyaman Su Arıtma Cihazları ile temiz ve sağlıklı içme suyunuzu, evinizde kendiniz üretin, suyunuzu güvenle için.

Adıyaman Su Arıtma

© 2024 Adıyaman Su Arıtma Evsel & Endüstriyel Sistemler | Tüm hakkı saklıdır.

Hemen Ara