Deprem Sonrası Adıyamanda Alt Yapı Çalışmaları Hızlandı
Altınşehir ve Karapınar Mahallerinde devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkanımız, “Adıyaman’ımızı hak ettiği yere taşımak için tüm ekiplerimizle beraber çalışıyoruz. Adıyaman kısa süre içinde yaralarını saracak ve düştüğü yerden kalkacak.” dedi.
Başkanımız, sabahın erken saatlerinden itibaren Altınşehir Mahallesi ile Karapınar Mahallesi Hısnı Mansur Caddesinde devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerin ardından yaptığı açıklamada Başkanımız, depremin ardından büyük tahribat yaşayan yolların bakım, onarım ve asfalt serim çalışmalarını bir an önce tamamlamak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.
Altınşehir Mahallesinde Üniversiteler Açılmadan Yol Çalışmaları Tamamlanacak
Fen İşleri Müdürlüğündeki çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Başkanımız, “Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. Altınşehir bölgesinde ciddi anlamda tahrip olan yollarımızın asfalt serim işlemlerini sürdürüyoruz. Kısa süre içerisinde Altınşehir Bölgesindeki tüm yolların standartlarını artıracağız. Üniversiteler açılmadan üniversite bölgesindeki tüm yolları da yapmış olacağız.” dedi.
“Vatandaşlarımız Müsterih Olsun; İşimizin Başındayız”
Adıyaman Belediyesi olarak yoğun bir mesai içinde olduklarını vurgulayan Başkanımız, “Adıyaman’ımızı hak ettiği yere taşımak için tüm ekiplerimizle beraber çalışıyoruz. Adıyaman kısa süre içinde yaralarını saracak ve düştüğü yerden kalkacak. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar; işimizin başındayız. Tüm arkadaşlarımız işlerini yapmak için büyük bir özveriyle çalışıyor ve çalışmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki Mültecilere Yönelik Mali Yardım Programı (FRIT) Belediye Projesi kapsamında, Adıyaman’daki mevcut içme suyu hattı baştan sona yenilenecek, 10 bin metreküplük yeni bir içme suyu deposu yapılacak.
Avrupa Birliği tarafından oluşturulan ‘Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT)’ mültecilere ve ev sahibi toplumlara yönelik desteğine devam ediyor.
Adıyaman Belediyesi ve müşavir firma tarafından, FRIT kapsamında Adıyaman merkez ilçede yenilenmesi planlanan 616 kilometrelik mevcut içme suyu hattı ile yapılması planlanan 10 bin metreküplük yeni içme suyu deposu hakkında halkın da katılımıyla gerçekleştirilen bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konu ile ilgili bilgi veren Adıyaman Belediyesi yetkilileri, FRIT kapsamında yer alan paketten Adıyaman İçme Suyu Hattı Yenileme Projesi ve Adıyaman İçme Suyu Deposu için hibe alınacağı belirtilerek, “Bu hibe ile Adıyaman’ın içme suyu hattı baştan sona yenilenmiş olacak. Proje kapsamında 616 kilometre içme suyu isale hattı ile 10 bin metreküplük içme suyu deposu yapılacak” diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısı, müşavir firma yetkilileri tarafından yapılan sunum ile devam etti. Sunumda projenin amacı, beklenen faydaları, çevresel ve sosyal etkileri hakkında bilgiler verildi.
Adıyaman Su Arıtma