Adıyaman Su Arıtma Evsel ve Endüstriyel Sistemler

Sincik İlçesinin Su Sorunu Giderildi

18 Eylül 2019      625 Okuma

ADIYAMAN’IN SİNCİK İLÇESİNİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Sincik ilçe Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Belediye personeli ile birlikte ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan kasap deresindeki su kaynağına gitti. Çetin kış şartlarına rağmen ilçenin su sıkıntısını gidermek için yaklaşık 2 kilometre yürüyerek içme suyu kaynağına gittiğini belirten Başkan Korkut, belediye personeli ile birlikte donma sonucu arıza veren su şebekesini tamir ederek ilçeye içme suyu verdiklerini söyledi.

Yapılan çalışmalarla yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Koç Beran kaynağından şehir merkezine içme suyu getiriliyor. Nisan ayında yapılan ihaleyle içme suyunun isale hatları döşenmeye başlandı. 450 günde bitirilmesi beklenen hattın ilk bölümü Sincik Belediyesi tarafından döşenmeye başlandı. Toplam 4.5 milyon TL’ye mal olacak projenin yüzde 50’sinin hibe olacağı belirtildi. Diğer bölümünün ise Sincik Belediyesi tarafından karşılanacağını kaydeden Sincik Belediye Başkanı Hasari Altıntel, “ Sincik’in su sorunu sona eriyor. Yaptığımız çalışmayla birlikte 450 gün içinde ilçemize daha sağlıklı ve güzel içme suyu getiriyoruz. İller Bankası’ndan gelen yetkililer şu anda çalışmalarını yaptığımız isale hattını inceleyecekler. Bir problem olmadığı takdirde önümüzdeki yıl Temmuz ayında ilçemiz içme suyuna kavuşacak” dedi.

Korkut, “İlçemizin su kaynağı olan kasap deresinde bulunan çeşmeler ve sondaj kuyularından elde edilen su, mevsimin kurak geçmesi nedeniyle yeterli değil. Bu nedenle dere suyu ilave edildi. Derenin de donmasıyla su sıkıntısı meydana geldi.

Önceki senelerde kışın kaynaklar yeterli geldiğinden dere suyu ilave edilmemiş, sadece yaz aylarında ilave ediliyormuş. Bu yıl hem kuraklık hem de derenin donması su sıkıntısının ana nedenidir. Bugün donan su şebekesini onarmak ve açıkta olan boruların üzerini kapatmaları için belediyemiz personelleri ile Kasap Deresindeki su kaynağına gittim. Donan boruları yenileri ile değiştirerek akşam saat 21 civarı ilçeye su verildi. Kalıcı çözüm, devam eden Beran su hattı inşaatının bir an önce bitmesidir. Belediye kasasından para çıkmadan tamamı hibe olacak şekilde 5.4 milyon TL kaynak sağlanmış durumdadır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

© 2024 Adıyaman Su Arıtma Evsel & Endüstriyel Sistemler | Tüm hakkı saklıdır.

Hemen Ara